11.12. 12
Hovězí maso - tepelná úprava opékáním 1.
Ročníky:
SŠ 2.,
Úvodní část prezentace je zaměřena na zopakování základních pojmů z prvního ročníku. Navazuje výkladová část zaměřená na přípravu bifteků.
Stáhnout
počet stáhnutí: 16
11.12. 12
Hovězí maso - tepelná úprava opékáním 2.
Ročníky:
SŠ 2.,
Úvodní část prezentace navazuje několika otázkami na předchozí materiál - Hovězí maso - tepelná úprava opékáním 1. V další části se prezentace věnuje výkladu svíčkových řezů a medajlonků.
Stáhnout
počet stáhnutí: 7
11.12. 12
Hovězí maso - tepelná úprava opékáním 3.
Ročníky:
SŠ 2.,
Úvodní část prezentace je zaměřena na zopakování základních pojmů. Navazuje výkladová část zaměřená na přípravu roštěnek a fondue.
Stáhnout
počet stáhnutí: 7
11.12. 12
Hovězí maso - tepelná úprava opékáním 4.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál je navazuje na předchozí tři prezentace, věnující se úpravě hovězího masa opékáním. Doplňuje téma o další úpravu v podobě steaků.
Stáhnout
počet stáhnutí: 8
20.12. 12
Hovězí maso - tepelná úprava pečením
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál seznamuje žáky s další tepelnou úpravou hovězího masa, konkrétně pečením. Výuka je postavena na práci s odbornou literaturou - Receptury teplých pokrmů.
Stáhnout
počet stáhnutí: 20
11.12. 12
Hovězí maso - úprava dušením 1.
Ročníky:
SŠ 2.,
V úvodní části jsou zopakovány základní pojmy vztahující se k dušení. Navazuje výkladová část k obecným zásadám dušení. Konkrétní příklady dušení hovězího masa v plátcích zpracovávají žáci za pomocí receptur teplých pokrmů. Prezentace je zakončena interkativní technikou, vedoucí k rekapitulaci uvedených pokrmů.
Stáhnout
počet stáhnutí: 21
11.12. 12
Hovězí maso - úprava dušením 2.
Ročníky:
SŠ 2.,
Prezentace dále rozvíjí téma dušení hovězího masa, zaměřuje se na závitky. Žáci zpracovávají téma s využitím receptur teplých pokrmů. Na základě získaných informací řeší úkoly uvedené v prezentaci.
Stáhnout
počet stáhnutí: 7
11.12. 12
Hovězí maso - úprava dušením 3.
Ročníky:
SŠ 2.,
Prezentace je zaměřena na tepelnou úpravu hovězího masa dušením, konkrétně guláše. Žáci pracují s recepturami teplých pokrmů a získané informace využívají při řešení úkolů uvedených v prezenatci.
Stáhnout
počet stáhnutí: 11
23.11. 12
Hovězí maso - úprava vařením
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál v úvodní části navazuje na již získané znalosti a dovednosti v oblasti tepelné úpravy vařením. Výkladová část je zaměřena na vaření vývarů a vaření hovězího masa k omáčkám.
Stáhnout
počet stáhnutí: 28
20.12. 12
Hovězí vnitřnosti 1.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál je určen k výkladu tématu hovězí vnitřnosti. Objasňuje pokrmy připravované z býčích žláz, hovězích drštěk, jater a jazyka. Prezentace je zaměřena na práci žáků s odbornou literaturou - Recepturami teplých pokrmů.
Stáhnout
počet stáhnutí: 15
20.12. 12
Hovězí vnitřnosti 2.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál je určen k výkladu tématu hovězí vnitřnosti. Objasňuje pokrmy připravované z hovězích ledvinek, srdce a vemínka. Prezentace je zaměřena na práci žáků s odbornou literaturou - Recepturami teplých pokrmů.
Stáhnout
počet stáhnutí: 22
23.11. 12
Omáčky 1.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál je určen jako úvodní, motivační část k tématu omáček. V úvodní části a závěru prezentace pracuje s osobní zkušeností žáků. Nabízí základní rozdělení omáček.
Stáhnout
počet stáhnutí: 124
11.12. 12
Omáčky 2.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál je pokračováním úvodní, motivační části k tématu omáček. Seznamuje žáky s technologickými postupy přípravy uvedených omáček. V závěru prezentace je aktivita zaměřená na opakování probraných postupů.
Stáhnout
počet stáhnutí: 19
11.12. 12
Omáčky 3.
Ročníky:
SŠ 2.,
Materiál navazuje na předchozí dvě prezentace k tématu omáčky a uzavírá tak celek. Seznamuje žáky s technologickými postupy přípravy uvedených omáček. Prezentace je doplněna otázkami, které doplňují probírané učivo a zároveň opakují učivo z předchozího ročníku.
Stáhnout
počet stáhnutí: 28
23.11. 12
Test - omáčky
Ročníky:
SŠ 2.,
Test ověřuje znalosti žáků z tématu omáček. V testu je vždy jen jedno tvrzení správné. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote.
Stáhnout
počet stáhnutí: 47
20.12. 12
Test - tepelná úprava hovězího masa opékáním
Ročníky:
SŠ 2.,
Test vychází z DUM Hovězí maso - úprava opékáním 1. - 4.
V testu je vždy jen jedno tvrzení správné. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote.
Stáhnout
počet stáhnutí: 7
20.12. 12
Test - úprava hovězích vnitřností
Ročníky:
SŠ 2.,
Test vychází z DUM - Hovězí vnitřnosti I. a II. V testu má každá otázka jednu správnou odpověď. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote.
Stáhnout
počet stáhnutí: 28
11.12. 12
Test - úprava hovězího masa dušením
Ročníky:
SŠ 2.,
Test vychází z DUM Hovězí maso - úprava dušením 1. - 3. V testu je vždy jen jedno tvrzení správné. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote.
Stáhnout
počet stáhnutí: 12
20.12. 12
Test - úprava hovězího masa opékáním a pečením
Ročníky:
SŠ 2.,
Test vychází z DUM - Úprava hovězího masa opékáním IV. a Úprava hovězího masa pečením. V testu má každá otázka jednu správnou odpověď. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote
Stáhnout
počet stáhnutí: 14
23.11. 12
Test - úprava hovězího masa vařením
Ročníky:
SŠ 2.,
Test ověřuje znalosti žáků z tématu vaření obecně a úpravy hovězího masa vařením. V testu je vždy jen jedno tvrzení správné. Testování probíhá s využitím hlasovacího zařízení ActiVote.
Stáhnout
počet stáhnutí: 21