02.05. 13
	Tuky
			9. ročník ZŠ, tuky jako součást potravy člověka, druhy, zdroje, vlastnosti, význam a nebezpečí pro organizmus		
		
			Materiál je určen pro žáky devátého ročníku ZŠ a příslušných ročníků
víceletých gymnázií.
Žáci jsou v něm seznámeni s pojmy - tuky, lipidy, s významem tuků pro
lidský organizmus, s nebezpečím, které tuky přináší.
Materiál objasňuje rozdíl mezi tukem nasyceným a nenasyceným a obsahuje
příklady z praxe.
V neposlední řadě hovoří o velmi často slýchaném pojmu: cholesterol a jeho
nepostradatelnost na straně jedné a nebezpečí na straně druhé.
Tento výklad bývá obvykle doplněn referátem žáka a praktickými ukázkami tuků z našeho jídelníčku.		
		
			Ročníky:
																																																									ZŠ 9,
																																																		
		
		
	
						Stáhnout
		počet stáhnutí: 26
	
	
		
		
	
	
	 
				


 
			