25.09. 11

Přírodní látky - bílkoviny

Prezentace je určena k vysvětlení pojmu bílkoviny, jejich významu a funkce v těle člověka.
Téma práce: Přírodní látky - bílkoviny Určeno pro: Žáky 9. ročníku ZŠ Cíl: Vysvětlit stavbu, vznik a význam bílkovin Časový rozsah: 1-2 vyučovací hodiny, části sešitu lze využít k opakování probraného učiva Typ použitých cvičení: Odpovědi na zadané otázky se zobrazením správné odpovědi, vyhledávání odpovědí v učebnici nebo v literatuře, doplnění textu na základě pozorování videopokusu, přiřazování pojmů, souhrnný test Mezipředmětové vztahy: přírodopis - význam bílkovin v těle člověka výchova ke zraví - zdravý životní styl Kompetence: k učení - správné osvojení učiva k řešení problému - využití již osvojených znalostí komunikativní - vyjadřování svých myšlenek a získaných informací pracovní - správné využití pomůcek a techniky, pozitivní motivace k úspěšné práci
Ročníky: ZŠ 9,

Další materiály tohoto autora