11.09. 11

Recepty

Příprava jídla, různé způsoby zpracování potravin, způsoby vaření a tepelného zpracování potravin, typy masa, způsob získávání a zpracování, měrné, váhové a objemové jednotky ve Velké Británii, jejich převod na naše jednotky, vyjádření kvantity u potravin, použití předložek v textu, kuchyňské nádobí a přístroje, vlastnosti potravin, koření - typy, vlastnosti a zpracování. Jazyková úroveň podle SERRJ: B1.
1. způsoby přípravy jídel 2. způsoby vaření (tepelného zpracování) 3. druhy masa 4. převody jednotek 5. vyjádření kvantity 6. vybavení kuchyně 7. předložky spjaté s tématem 8. druhy potravin a jejich vlastnosti 9. koření – typy, vlastnosti.
Ročníky: SŠ 1., SŠ 2., SŠ 3., SŠ 4.,

Další materiály tohoto autora